Θόρυβος – Δεκέμβριος 2022

Θόρυβος – Δεκέμβριος 2022

Έφυγε από την Διοίκηση Γαλάνη ο άνθρωπος των έργων και της προσφοράς

Ποιος είναι ο Αντιδήμαρχος που έφυγε

Αλλάζει ο χάρτης των εκλογών με την παραίτηση Μπονάτσου

Η τρίτη κατά σειρά αποχώρηση από το Προάστιο Πρότυπο αφορούσε στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριο Μπάμπη Μπονάτσο, η οποία και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και κυριολεκτικά γονάτισε, τον ήδη λαβωμένο από τις αποχωρήσεις των δύο προηγούμενων Προέδρων Κοινοτήτων, συνδυασμό Προάστιο Πρότυπο.

Το πρώτο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι πρόκειται για έναν αυτοδιοικητικό που εργάζεται άμισθος από το 2020. Πλην όμως της αμισθίας του ο Μπάμπης Μπονάτσος προσφέρει από ίδιους πόρους σε όλους τους ανθρώπους και φορείς που χρειάζονται την βοήθειά του.

Την αγάπη του για το Ψυχικό, την Φιλοθέη και το Νέο Ψυχικό άλλωστε την δείχνει έμπρακτα από το 2002.  Σε νεαρή τότε ηλικία συντάσσεται στις τότε Νομαρχιακές Εκλογές στο πλευρό του Θάνου Βεζυργιάννη και λαμβάνει σε αυτήν την πρώτη του προσπάθεια ο 10.000 σταυρούς και μάλιστα τα μεγαλύτερά του ποσοστά καταγράφηκαν στην Φιλοθέη, το Ψυχικό και στο Νέο Ψυχικό!

Το 2006 εκλέγεται στις Δημοτικές Εκλογές και χαίρει της εμπιστοσύνης του τότε Δημάρχου Παντελή Χαροκόπου όπου του αναθέτει την Αντιδημαρχία Διοίκησης. Παράλληλα ο κύριος Μπονάτσος ζητάει τους φακέλους της Πρόνοιας την οποία επί τέσσερα χρόνια αναλαμβάνει με δικά του χρήματα. Ανακουφίζει οικονομικά 65 οικογένειες και όχι μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα που τα πεσκέσια ήταν πλούσια αλλά σκύβει πάνω από τις όποιες ανάγκες.

Ο Καλλικρατικός Δήμος φέρνει τα πάνω – κάτω και ο Μπάμπης Μπονάτσος, άνθρωπος που τα λόγια του ακολουθούν τα έργα του μένει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ασχολούμενος πάντα με την πολιτική. Πώς;

Φυτεύοντας και συντηρώντας τις νησίδες της Κηφισίας, φροντίζοντας το Περιβάλλον στο Νέο Ψυχικό ενώ παράλληλα εκλέγεται Πρόεδρος στον ιστορικό Μορφωτικό Εξωραϊστικό Όμιλο Νέου Ψυχικού (ΜΕΟ) και οργανώνει δράσεις, ομιλίες, μαθήματα και ό,τι χρειάζεται η τοπική μας κοινωνία. Σήμερα είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος του ΜΕΟ και θεωρείται ο αναμορφωτής του και ο Πρόεδρος στην εποχή του οποίου αλλάζει τελείως η κλασική μορφή ενός Συλλόγου και μπαίνει σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης.

Το 2019 μπαίνει στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλευρό του Δημήτρη Γαλάνη οραματιζόμενος μια νέα εποχή για τον Δήμο. Εργάζεται άοκνα και ο μόνος από την Διοίκηση που δεν παίρνει ούτε έναν μισθό στους 36 μήνες θητείας. Το έργο του μεγάλο σε όλες τις θέσεις που του όρισε ο Δημήτρης Γαλάνης.

Συγκεκριμένα:

Ως αντιδήμαρχος Διοίκησης την εποχή του εγκλεισμού και του κορονοϊού δημιουργεί πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των δημοτών και εγκαθιστά κάρτα προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού του Δήμου που μέχρι τότε δεν υπήρχε, και εγκαθιστά δωρεάν wi fi, στους δημόσιους χώρους, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Σοφίας μέχρι και την Α΄ Πλατεία Ψυχικού.  

Παρά το επιτυχημένο του έργο ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης στην επόμενη θητεία, τον Νοέμβριο του 2021 τον ορίζει εκ νέου άμισθο και στην θέση της Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε ένα μόλις χρόνο ο Μπάμπης Μπονάτσος διοργανώνει κάθε φύσεως δράσεις στο πλαίσιο του «Όλοι μαζί Μπορούμε» με μεγάλη επιτυχία βοηθώντας μέσα από αυτές φτωχούς, αδυνάτους, πρόσφυγες και τους πληγέντες στην Ουκρανία.

Στην θητεία του τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου γέμισαν ενώ καλύφτηκαν οι επιμέρους ανάγκες των οικονομικά ευάλωτων κατοίκων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Διοργάνωσε και υλοποίησε τις κορυφαίες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Εγκατέστησε τους κόκκινους κάδους για την ανακύκλωση ρουχισμού και υποδημάτων.

Το έργο του είναι μεγάλο και σίγουρα άνθρωποι σαν τον Μπάμπη οφείλουν να συνεχίσουν την πορεία τους στην Αυτοδιοίκηση. Γιατί η πορεία του είναι μια πορεία προσφοράς και οράματος με ανιδιοτέλεια.