Νίκος Στρατηγός-Το έργο του Δημάρχου Δ. Γαλάνη στο Νέο Ψυχικό

Νίκος Στρατηγός-Το έργο του Δημάρχου Δ. Γαλάνη στο Νέο Ψυχικό

Πρώην πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Νέου Ψυχικού – και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού με τον συνδυασμό «Συμμετέχω» του υποψήφιου Δημάρχου κυρίου Χαράλαμπου Μπονάτσου

(το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Θόρυβος” την 9η Ιουνίου 2023)

Διάβασα στο Παράθυρο, το δημοτικό περιοδικό που κυκλοφορεί στα Προάστιά μας, μια καταγραφή των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Νέου Ψυχικού υπογεγραμμένο από τον Αντιδήμαρχο Θεμάτων Περιβάλλοντος Δημήτρη Φωτιάδη.

Έγραφε, λοιπόν, για να προλάβει, όπως λέει, τους πολιτικούς αντιπάλους τους υποψήφιους Δημάρχους, που θα προσπαθούν να αποδομήσουν το έργο του Δημάρχου και του Προαστίου Πρότυπου.

Ο κύριος Φωτιάδης, γνώστης της τακτικής των εκλογών, καθώς ήταν δύο φορές υποψήφιος δήμαρχος στον πάλαι ποτέ δήμο Νέου Ψυχικού, μόνιμος πολιτικός αντίπαλος του αείμνηστου Θάνου Βεζυργιάννη καταθέτει φαίνεται την δική του πολιτική τακτική στο παρόν άρθρο.

Έχει γράψει μια σελίδα έργα μεταξύ των οποίων βαψίματα σχολείων, την τοποθέτηση ενός αγάλματος, αγορά και τοποθέτηση λαμπιόνων χριστουγεννιάτικων, δωρεάν τεστ covid για τους μαθητές, ονοματοδοσίες σχολείων και πλατειών και άλλα τέτοια που μόνο γέλιο φέρνουν για όποιον τα διαβάσει.

Αλήθεια ποια δημοτική αρχή, ποιος αντιδήμαρχος σε ποιον δήμο θα τολμούσε σήμερα να γράψει ότι αγοράστηκαν λαμπιόνια και αυτό είναι έργο; Έργο θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί αν έβρισκαν κάποιον μεγαλοχορηγό και είχαμε έναν εξαίρετο δωρεάν στολισμό. Έργο θεωρείτε κύριε Αντιδήμαρχε την εντολή να σας φέρουν καινούρια χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα χρήματα των δημοτών; Πόση ώρα σας πήρε να δώσετε την εντολή στον υπάλληλο για την μικρομελετούλα που φαντάζομαι ότι στηρίχτηκε σε προηγούμενη μελέτη; Παρεμπιπτόντως τα μισά δεν δούλευαν τις περισσότερες ημέρες, ενώ το ένα τρίτο του Νέου Ψυχικού ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι από λάμπες που ξεχάσατε να αλλάξετε. Έτσι έκαναν Χριστούγεννα οι Νεοψυχικιώτες.

Αλήθεια ποια δημοτική αρχή, ποιος αντιδήμαρχος σε ποιον δήμο θα τολμούσε σήμερα να αναφέρει ως έργο το βάπτισμα μιας πλατείας και ενός σχολείου; Πόση ώρα πήρε η σκέψη και η απόφαση;

Αλήθεια ποια δημοτική αρχή, ποιος αντιδήμαρχος σε ποιον δήμο θα τολμούσε σήμερα να αναφέρει ως έργο τα δωρεάν τεστ στην περίοδο της Πανδημίας που όλοι οι δήμοι τα έκαναν και όλες οι σχολικές επιτροπές. Αν θυμάμαι καλά πολλοί δήμοι είχαν κάνει και ειδικές συμφωνίες με ιατρικά κέντρα που μπορούσαν οι πολίτες, στην μισή τιμή από ότι οι πολίτες αυτού του Δήμου, να κάνουν και αυτό ήταν μια οικονομική ανακούφιση για τις οικογένειες που ξόδευαν με την παραμικρή υποψία αρκετά χρήματα.

Αλήθεια ποια δημοτική αρχή, ποιος αντιδήμαρχος σε ποιον δήμο θα τολμούσε σήμερα να αναφέρει ως έργο δικό της, έργο που πραγματοποιείται πάνω από 30 χρόνια στο Νέο Ψυχικό; Ο λόγος για τις αθλοπαιχνιδιές!!! Οι πρώτοι πιτσιρικάδες που πήγαν σε αυτό το πρόγραμμα, πηγαίνουν τώρα τα παιδιά τους.

Διαβάζω επίσης ότι ασφαλτοστρώσατε σε τέσσερα χρόνια έξι δρόμους! Συγχαρητήρια. Με το καλό να εκλεγείτε να ασφαλτοστρώσετε άλλους έξι δρόμους. Εδώ κρύβετε βέβαια ότι αυτές οι ασφαλτοστρώσεις έτρεχαν από την διοίκηση Ξυριδάκη και αν δεν απατώμαι ήταν της Περιφέρειας εγκεκριμένο κονδύλι από το 2018. Και όμως τολμάτε να το αναφέρετε σαν δικό σας έργο και μάλιστα τόσο μεγάλο και άξιο αναφοράς. Άξιο να πιάσει σε αυτό το περιοδικό που πληρώνουμε όλοι τέσσερεις πέντε αράδες μαζί με το χαρτάκι και το μελανάκι του.

Και τέλος η Πολεοδομία που έχετε το απύθμενο θράσος να την διαφημίζετε στα έργα του Νέου Ψυχικού. Τι καλό είδε το Νέο Ψυχικό από αυτήν την Πολεοδομία; Την έκδοση μιας παράνομης άδειας για μια υπεραγορά που θα βάλει ταφόπλακα σε μια περιοχή; Τι σας τα λέω όμως, αυτά εσείς τα ξέρετε καλύτερα αφού ο ίδιος και μόνος εσείς από ολόκληρη την Διοίκηση παλεύετε ενάντια γιατί καταλαβαίνετε την καταστροφή που έρχεται.

Γράφετε επίσης και σωστά όπως την παιδική χαρά στην Πλατεία Ελευθερίας, τις αίθουσες των νηπιαγωγείων που χτίσατε για να αντιμετωπίσουμε την υποχρεωτική δίχρονη εκπαίδευση, την συντήρηση όλων των σχολείων. Και αυτό όλοι το αναγνωρίσαμε. Οι δυο κοινοτικοί σύμβουλοι και εγώ όταν αποχωρήσαμε κάναμε ειδική μνεία στο έργο σας καθώς και στην Αλίκη Γκιζελή που τότε ήταν ακόμα στην παράταξή σας, στον Σωκράτη Χαμαλίδη και στην Σοφία Γαβριηλίδη αναφερόμενοι στην δουλειά σας σε όλα τα σχολικά κτήρια. Μην ξεχάσω και την ανακαίνιση του Οικολογικού Πάρκου που έγινε αλλά δουλεύει με πρωινό ωράριο δημοσίου και κανείς πια συμπολίτης μας δεν το απολαμβάνει. Θυμάστε πώς ήταν; Θυμάστε πώς πηγαίναμε τα παιδιά μας και παίζανε; Σήμερα ποιος εργαζόμενος προλαβαίνει το στενό ωράριο;

Κανείς και κανένα έργο κύριε Φωτιάδη δεν θα προσπαθήσει να αποδομήσει. Δεν βρίσκεστε στην εποχή που είχατε αντίπαλο τον οραματιστή, τον εργάτη, τον τεχνοκράτη Θάνο Βεζυργιάννη και προσπαθείτε να αποδομήσετε για να πετύχετε τους λίγους αδαείς ψηφοφόρους.

Σήμερα οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δεν έχουν έργο να αποδομήσουν γιατί δεν έχετε κάνει έργο. Έχετε χάσει χρηματοδοτήσεις, έχετε τάξει και εγώ μαζί σας, μα ντράπηκα και έφυγα, φωτισμό, πεζοδρόμια, δρόμους, πράσινο, καθαριότητα. Την μάχη της λακκούβας λέγαμε το 2019 ότι θα κερδίσουμε. Τώρα εσείς τι θα βγείτε να πείτε; Ότι την κερδίσατε και πάτε για άλλα έργα; Το πράσινο στο οποίο ακόμα καταδέχεστε να προΐσταστε το βλέπετε; Ξερό το πήρατε, κατάξερο το αφήνετε. Ο φωτισμός της 25ης Μαρτίου που ρωτούσαμε τους νεοψυχικιώτες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου το 2019 πώς καταδέχονται να έχουν αυτό το σκοτάδι, το θυμάστε; Το φτιάξατε; Τι θα βγείτε να τους πείτε τώρα; Ότι το φως αυτό είναι αρκετό και αυτό τους αξίζει;

Είναι σίγουρο ότι όλα τα παραπάνω τα γνωρίζετε καλύτερα από μένα και από πολλούς άλλους δημοτικούς συμβούλους. Η απορία μου είναι γιατί τα γράψατε, με ποιο σκοπό; Και γιατί άραγε το ολοσέλιδο άρθρο σας αφορά μόνο στο Νέο Ψυχικό. Γιατί τόσος τοπικισμός; Πολιτικός αντίπαλος σας είναι μόνο ο ίδιος σας ο εαυτός. Κανένας άλλος!

Και για την αλήθεια των λόγων μου σας παραθέτω φωτογραφίες που είναι αδιάσειστα στοιχεία και φανερώνουν το έργο σας στο Νέο Ψυχικό!

 

Και τέλος αφιερώνω και ένα ποίημα:

Το ρούχο και η παλικαριά

Σύμβολο της ανδρείας ήταν το παντελόνι

και έμεινε μέχρι σήμερα η φράση

για να αποδεικνύει λεβεντιά, αλήθεια και αγάπη

την ντομπροσύνη, την δουλειά, το έργο και την πλάτη

που κάθε άνθρωπος μπορεί σήμερα να επιδείξει

είτε γυναίκα είναι αυτή είτε άνδρας και να δείξει

πως αξίζει ο λόγος του όταν μιλάει στα ίσα

με ανθρώπους φυσικά ομοίους του σε πράξεις.

Ειδάλλως δεν έχει νόημα γιατί εσύ θα κράξεις

κάτοικε του τόπου μας που μύρια έχεις πιστέψει

και βλέπεις παντού ξερά και αφημένη φύση

βρόμικα και ελεεινά χωρίς να έχεις φταίξει

γιατί πληρώνεις και αδρά μάλιστα

μα δεν έχεις τα κάλλιστα

Ο άνθρωπος που δεν δέχεται

αυτήν την κοροϊδία είναι λοιπόν ανδρείος

και ουδόλως ειν’ προνόμιο ανδρός το χάρισμα, μα Θείο

Νίκος Στρατηγός

Για όσους καταλαβαίνουν και με ελπίδα για αυτούς που δεν κατάλαβαν μα χειροκρότησαν την υποτίμησή τους