Πολεοδομία Φιλοθέης Ψυχικού: ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Πολεοδομία Φιλοθέης Ψυχικού: ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Με προεκλογικά βίντεο απαντά ο δήμαρχος Δ. Γαλάνης στις εύλογες διαμαρτυρίες πολιτών και εργαζομένων

Το άρθρο δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα ΘΟΡΥΒΟΣ, Ιούλιος 2023

Συνεχίζεται το αλαλούμ στην Πολεοδομία Φιλοθέης Ψυχικού, παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου, Δημήτρη Γαλάνη, ότι όλα βαίνουν καλώς. Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, ουδείς από τους πέντε εργαζομένους που στελεχώνουν την υπηρεσία ήταν στο γραφείο του, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που έπαιρναν τηλέφωνο για υποθέσεις τους αλλά δεν υπήρχε κανείς να τους απαντήσει.

Ακούστηκε μάλιστα ότι οι υπάλληλοι προχώρησαν σε «απεργία» καθώς παραμένουν απλήρωτοι για επτά συνεχόμενους μήνες, παρά το ότι προσελήφθησαν μόλις πριν έναν χρόνο από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου. Για του λόγου το αληθές, δεν υπάρχει ούτε μία εντολή πληρωμής στην Διαύγεια για τους πέντε επιστήμονες που παρέχουν τις κρίσιμες υπηρεσίες τους στην πόλη.

Η εικόνα αυτή, όπως σημειώνει η δημοτική παράταξη «Συμμετέχω», δεν περιποιεί τιμή σε έναν Δήμο που μέχρι πρόσφατα φημιζόταν για τα νοικοκυρεμένα οικονομικά και το καλό όνομά του απέναντι στους εργαζομένους και τους προμηθευτές του.

Τα ερωτήματα προς τον δήμαρχο είναι πολλά: γιατί δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί των υπαλλήλων της Πολεοδομίας; Δεν υπάρχουν τα χρήματα ή δεν έχει προβλεφθεί το σχετικό κονδύλι; Πώς ακριβώς λειτουργεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία; Είναι συνεπής ο Δήμος στις υποχρεώσεις του απέναντί της;

Ο κ. Γαλάνης, ωστόσο, αντί να απαντήσει στις εύλογες απορίες των δημοτών, κυκλοφόρησε ένα ευφάνταστο προεκλογικό βίντεο στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, εμφανίζει ως κατόρθωμά του την Πολεοδομία του Δήμου! Ναι σωστά διαβάσατε, αυτή που υπολειτουργεί και οι εργαζόμενοί της είναι απλήρωτοι για περισσότερο από μισό έτος!

Δυστυχώς για τον κ. Γαλάνη, η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να κατασκευάσει λίγο πριν τις εκλογές, προσκρούει πάνω στην ανικανότητα και τα αμέτρητα προβλήματα που δημιούργησε η διοίκησή του τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Χαράλαμπος Μπονάτσος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “συμμετέχω”

Υποψήφιος Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού