Η ΣΙΩΠΗ ΩΣ ΒΟΥΒΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

Η ΣΙΩΠΗ ΩΣ ΒΟΥΒΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

1

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ

Η οδός 25ης Μαρτίου, στο Νέο Ψυχικό, είναι μια από τις κύριες οδικές αρτηρίες του Δήμου. Όχι μόνο γιατί φιλοξενεί πολλά εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες, αλλά αποτελεί και τον κύριο οδικό άξονα σύνδεσης του Νέου Ψυχικού με το Δήμο Χαλανδρίου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυξημένη κίνηση ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Στο τέλος της οδού, στα σύνορα με το Χαλάνδρι, υπάρχει και το Πολυκατάστημα του Σκλαβενίτη που εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους του Νέου Ψυχικού όσο και τους κατοίκους από το Ψυχικό, τη Φιλοθέη και το Κάτω Χαλάνδρι. Η 25ης Μαρτίου στις αρχές της φιλοξενεί το 2ο Δημοτικό Σχολείου του Νέου Ψυχικού. Είναι ο δρόμος που καθημερινά εκτός από τους μαθητές τις πρωινές ώρες, χρησιμοποιείται από τα παιδιά μας για να μετακινηθούν προς το Αθλητικό Κέντρο και προς την Πλατεία Ελευθερίας, κυρίως τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες.

Και σε έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους του Δήμου μας, με συνεχής διελεύσεις πεζών, το μόνο που κάνει ο Δήμος  είναι να επιμένει στην κλασική αποδεδειγμένα παρωχημένη και προβληματική διαγράμμιση και να αναθέτει ανά χρονικά διαστήματα το βάψιμο και ξαναβάψιμο των διαγραμμίσεων. Μόνο αυτό. Καμία μέριμνα για νέου τύπου διαβάσεις σύγχρονων προδιαγραφών με τεχνολογίες σηματοδότησης και προειδοποίησης των οδηγών που βλέπουμε σε άλλους Δήμους.

Ειδικά τις βραδινές ώρες οι φωτισμός είναι ανεπαρκής με πολλά τυφλά σημεία τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς που επιχειρούν από τους κάθετους δρόμους να εισέλθουν στην 25η Μαρτίου.

Τα σοβαρά προβλήματα της 25ης Μαρτίου δεν αποτελούν νέο για την περιοχή. Το 2019 πριν τις εκλογές είχαν εντοπιστεί από τον τότε υποψήφιο και νυν Δήμαρχο, ο οποίος αναφερόμενος στο Νέο Ψυχικό, ως την “πιο παραμελημένη περιοχή του Δήμου” σε άρθρου του, το οποίο ακόμα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού “ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ”, τόνιζε τα παράπονα των κατοίκων για τον ελλιπή φωτισμό τη νύχτα και ειδικά για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι πεζοί κατά τη διέλευση της οδού τις βραδινές ώρες.

Για την ενίσχυση του οδοφωτισμού της 25ης Μαρτίου, τί έχει γίνει από το 2019 μέχρι σήμερα;

Το Νοέμβριο του 2020, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού έλαβε ομόφωνα απόφαση για την αναγκαιότητα της ενίσχυσης και του εκσυγχρονισμού του οδοφωτισμού της 25ης Μαρτίου και προχώρησε στην κοινοποίηση της στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία, να συνταχθεί σχετική Τεχνική Έκθεση με σκοπό το θέμα να τεθεί προς συζήτηση ς στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.  Η συγκεκριμένη απόφαση με αρ. 17/2020 εκτός ότι έχει δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στην ενότητα “Αποφάσεις Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού”, έχει αναρτηθεί και στην Διαύγεια με αριθμό ΑΔΑ: 6ΥΟΤΩΗ8-ΖΥΩ.

Aπό τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα, 2,5 χρόνια μετά, ο Δήμος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ως Συμβούλιο δεν έχουμε κληθεί επίσημα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ούτε από κάποιον από τους δυο Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που έχουν περάσει από την θέση αυτή τα τελευταία 2,5 χρόνια, ούτε από το Δήμαρχο για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια όλων μας και των παιδιών μας.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από την προσωπική μου εμπειρία ως Πρόεδρος της Κοινότητας, η “σιωπή” από την πλευρά του Δήμου ως “βουβή τιμωρία”, αποτελεί πάγια τακτική, ειδικά στις περιπτώσεις που το Συμβούλιο “τόλμησε” να θίξει θέματα που δεν είχαν συζητηθεί εκ των προτέρων με τη Δημοτική Αρχή και είτε κρίνονταν ανούσια για τις προτεραιότητες του Δήμου, είτε μπορούσαν να αναδείξουν ότι το Συμβούλιο της Κοινότητας έδειξε την ελάχιστη θέληση να ασχοληθεί με σημαντικά προβλήματα για την καθημερινότητα των πολιτών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ-ΕΝΘΕΤΟ ΕΚΛΟΓΕΣ 1